Mitähän muut meistä ajattelevat?


Ei kellään ole niin sotkuista kuin meillä! Häpeä iskee heti kotiovella vastaan eteisen kenkäröykkiöiden keskeltä. Lattialla on hiekkaa, kuraa, koivunlehtiä, pesäpallomailoja ja tietys...

Ei kellään ole niin sotkuista kuin meillä! Häpeä iskee heti kotiovella vastaan eteisen kenkäröykkiöiden keskeltä. Lattialla on hiekkaa, kuraa, koivunlehtiä, pesäpallomailoja ja tietysti kissankarvoja. Angsti pukkaa päälle, imuri äkkiä käteen, vieraat on ihan kohta täällä.

 

Onko tuttu tunne? Vieraita tulossa ja koti on kuin pommin jäljiltä. Muistelet ehkä tulevien vieraiden kotia ja vertaat itseäsi heihin. "Niillä on aina niin siistiä!" Pukkaat itsestäsi raivoa ulos ja saat muutkin hermostumaan omalla hermoilullasi.

 

Pystyn siivojana valaisemaan hieman, mitä muuta ajattelevat. He ajattelevat tismalleen samoin. Nekin vieraat, joiden kotona on mielestäsi aina niin siisitä...siellä käydään juuri samanlainen agstauskohtaus ennen vieraiden tuloa. Tai siellä käy siivooja.

 

Kaikilla on samat sotkut. Kodin likaisimmat paikat ovat kaikilla samat, keittiö ehkä se kaikkein likaisin. Tiskipöydällä vaeltelee mukeja, laseja, lautasia, kattiloita ja uunivuokia. Suodatinpussi haluaa välillä tipahtaa lattialle tehden hienon vanan keittön kaapin oveen. Tämä siitä syystä, että roska-astiat olivat ehkä joskus viime vikolla tyhjiä. Työtaso pullistelee sanomalehtiä, kännyköitä ja leivänmurusia. Mikrosta voisi kirjoitta oman lukunsa! Entäs sitten jääkaapin ovi; siitä sitä on aistittavissa menneen viikon ruokalistaa. Ja sitten ruokapäytä ja sen alusta! Kyllä siellä yksi lemmikkipossu viihtyisi. Ainakin ruokinta olisi taattu.

 

Usko minua. Minä siivoojana näen sen todellisen tilanteen. Kaikilla ihmisillä on ne samat sotkut, samoissa paikoissa. Sitä siistiä kulissia pidetään vain yllä, kun on vieraita tulossa. Mitäs jos unohdat sotkut, nautit ihanista ihmisistä ympärilläsi. Annat villakoirien, sekä jalallisten että jalattomien olla.

 

Tai sitten delegoit siivouksen siivoojalle.

0
Feed