Se Joku, joka aina sotkee


Kaaos on saapumassa hiljaisin, varkaan askelin. Se tössyttelee yöllä vanhoissa villasukissaan ympäriinsä, tarttuu vaivihkaa kiinni housunkauluksesta ja pudotta ne tuolilta lattialle. ...

Kaaos on saapumassa hiljaisin, varkaan askelin. Se tössyttelee yöllä vanhoissa villasukissaan ympäriinsä, tarttuu vaivihkaa kiinni housunkauluksesta ja pudotta ne tuolilta lattialle. Se tiputtelee huomaamattomasti ja viattomasti hymyillen roskaa sinne, toista tänne, jättää kahvikuppeja olohuoneen pöydälle ja kaapin nurkalle. Se on hyvin iloluoteinen ja haluaa usein juhlia ystäviensä kanssa. Niinpä nurkista rientää touhukkaasti paikalle myös Herrat ja Rouvat Pöly, Lika ja Epäjärjestys. Ja ennenkuin huomaatkaan, koko koti pyristelee niiden otteessa.

Kaaos kumppaneineen virittää kodin ylle myrskyävät juhlat. Yhdellä hameenheilautuksella Pöly levittää riemua ympäriinsä, jopa pystysuorille pinnoille. Lika liimailee silkasta ilosta erikeepperillä käyntikortteja keittiön hanaan, jääkaapin oveen, ikkunoihin ja vessanpyttyyn. Sen näpit ovat erikoistuneet jättämään jälkensä kaikkeen, mihin se koskee. Epäjärjestys puolestaan tanssittaa tavaroita pullisteleviin kaappeihin, pursuaviin roskiksiin ja värikkäästi rönsyileviin pyykkikoreihin. Se kasaa viikon lehdet sekaisiksi kasoiksi pöydille, hyllyille ja muille tasoille niin, että se vähäinen pinta mitä jää jäljelle, siinä tanssii Pöly.

Kaaos juhlaloistossaan tsupsuttelee ympärilleen myös omaa chanel vitostaan. Sen aromeista selviää ainakin banaaninkuorten märäntyneisyys, makuuhuoneen tunkkaisuus ja WC:n aromikas ilmanlaatu. Kaaos on aina kooltaan kuin vuori, syvyydeltään kuin meri ja rajoiltaan kuin ääretön avaruus.

Sillä on vain yksi vihollinen. Siivooja. Sitä tarvitaan sinunkin kodissasi.

0
Feed